När jag kliver upp strax före 5 på morgonen har en av katterna just lagt sig för att sova i hammocken, trött efter nattens äventyr.

Efter morgonens bestyr, med frukost, tidningsläsning och hundpromenad är det dags att gå till min skrivarlya på andra våningen. Tänk att det händer samma sak varje gång jag kliver in i rummet: Jag blir så skrivsugen!

Det är som om orden ligger uppdämda där och bara väntar på mig. Om jag har varit borta en dag är luften i rummet tjock av ord som trängs om utrymmet. Alla skriker de “ta mig, använd mig!”

Det är bara för mig att starta upp datorn och börja skriva. En underbar, nästan magisk känsla.

Idag hinner jag inte skriva så mycket. Vi väntar en hel del gäster om några timmar, sedan är huset fullt med folk i en veckas tid. Då får jag stjäla några timmars skrivande tidigt varje morgon och skjuta på morgonrutinerna tills gästerna har vaknat.

Jag har i många, många år varit oerhört flygrädd, något som har präglat mina böcker. Till slut har jag kommit över flygrädslan, men kan ändå inte låta bli att läsa allt som skrivs om flygkatastrofer, kanske med en tanke inom mig att jag ska lära mig hur jag ska överleva en flygplansolycka. Ingen medveten tanke, men jag tror den finns där.

Det som nu har hänt Malaysian Airlines MH17 får mig att rysa. Jag råkade klicka in på foton på nätet som visade de döda människorna liggande vid vraket av flygplanet. Jag kan inte få bort bilderna från näthinnan.

Därför har jag idag på Wattpad skrivit en skildring av en flygplanskatastrof, som mycket väl kunde ha utspelat sig just på MH17.

Nu ska jag skriva något betydligt trevligare.

Ha en fin dag!

Idag har jag en gästberättare på min blogg Kim M Kimselius är här nu. Kika in och läs den fina berättelsen.

Kramisar Kim