Äntligen hänger fingrarna med efter hundbettet. Den lilla olyckan som hände förra veckan och gett mig så mycket smärta. Okej, det är inte helt bra, stelt och inte lika snabba fingrar som vanligt, men det kommer. Nu kan jag i alla fall skriva igen.

Tänk vad konstigt egentligen, att man kan bli beroende av att skriva, så som jag är. Om jag inte får skriva mår jag inte alls lika bra som när jag skriver.

Just nu gäller det att lägga upp planeringen så att jag kan skriva på datorn mellan åskskurarna. Igår åskade det rejält och strömmen gick, blixtarna flammade på himlen och det var både ruskigt och mysigt på samma gång. Att sitta i skenet av levande ljus och skriva på den resterande batteritiden på datorn, det var mysigt. Att höra dånet av åskan och se ljusblixtarna var läskigt.

På bilden ovan ser du Tickie, min lilla PON, Polski Owczarek Nizinny. Hon ligger alltid vid mina fötter i skuggan. Hon har varit ute och rest en hel del med mig. Eftersom hon är betydligt mindre än de två Berner Sennenhanarna är hon lättare att ta med sig.

Hundarna är till stor glädje och inspiration i mitt skrivande. Mina senaste valpkullar är döpta efter mina böcker. Jag har behållit en tik från Jamakis Egypt, den kull som är döpt efter min bok Faraos Förbannelse, hon hette Anchenamon och kallades för Namie. Dessutom behöll jag en valp från kullen Jamakis Viking, som var döpt efter boken Vikingaträl, hon fick namnet Tola. Om du är läsare av mina böcker känner du säkert till Theo, Ramona och Pluto, den hund som Ramona såg som gipsavgjutning och ville rädda.
Men du kanske inte vet att jag döpte en valpkull, Jamakis Pompeii, efter boken Tillbaka till Pompeji. Där behöll jag valpen Pluto. Här kan du läsa berättelsen om hur jag skrev boken efter att ha sett gipsavgjutningen av hunden.

Pluto har nu blivit gammal och vi har köpt in en ny Bernerhane.

Här ser du Pluto tillsammans med nytillskottet, Tudor, som nu är 1 år.

Tillsammans med hundarna gör jag det mesta. De är med på promenader, ligger bredvid mig när jag tränar, de sitter eller ligger bredvid mig när jag läser korrektur och de ligger längtansfullt nedanför trappan upp till min skrivarlya.

Förr hade jag hundarna med mig till skrivarlyan, men de kom hela tiden och ville kela och avbröt mig. På den tiden hade jag fem Berner Sennenhundar, så det blev många avbrott hela tiden. Dessutom var jag alltid rädd att någon skulle falla nedför trappan och bryta benen. Nu får de komma upp på studiebesök, en och en, lite då och då.

Tror det är bra för datorerna att slippa alla hundhår, ger dem ökad livslängd.

Ja, det var lite om hundarna, vars namn kommer från mina böcker. Jag har haft betydligt fler berner sennenhundar, och en schäfer.

Ha en fin dag!

Idag kan du läsa en gästberättares novell på bloggen Kim M Kimselius är här nu.

Kramisar Kim