Att hösten kommer närmare märks allt tydligare. Kvällarna blir mörkare, hundarna sover längre på morgonen, eftersom solen inte väcker dem vid 3-4-tiden. De är inte längre lika ivriga att springa ut på morgonen, kanske beroende på att det redan vid 5-tiden idag var +20 grader.

Med mörkret kommer även fler ord. Det är härligt att sitta vid tända stearinljus och låta orden flöda.

Jag har ingen fin doktorsexamen, har bara gått grundskolan, hoppade av gymnasiet efter två månader och började arbeta istället. Jag har aldrig gått skrivarkurser för att lära mig bygga upp böcker, men jag har läst otroligt mycket i hela mitt liv. Det är det som har format mitt skrivande. Det får orden att formas inom mig, berättelsen att växa och ta egna vägar.

Skrivglädjen har funnits inom mig sedan jag var åtta år, men fantasin fanns där långt innan. Därför bygger jag skrivandet på glädjen och kärleken till orden.

Om jag får någon dålig recension försöker jag ta till mig orden, förbättra mitt skrivande och inte deppa ihop. Hela livet är ett lärande och jag utvecklas fortfarande som författare. För varje bok utmanar jag mig själv till att bli bättre, att slipa bort fula ovanor och ta till mig mig den kritik jag eventuellt har fått på föregående böcker.

Man blir aldrig färdiglärd, det finns alltid något nytt att lära sig. Det är just det som gör livet så roligt, nya utmaningar, nya saker, möten med nya människor, nya böcker.

Någon sa en gång om mina böcker: “Spänning för stunden och lärdom för livet.” Härliga ord som jag tog till mig och varje dag försöker uppfylla i mitt skrivande.

För så länge vi lär oss, lever vi.

Idag tipsar jag om en skrivtävling på bloggen Kim M Kimselius är här nu!

Ha en fin dag!

Kramisar Kim