Sitter just nu i min Skrivarstuga i Skåne. Det börjar ljusna ute och det är snart dags för morgonpromenad med Tickie som är med som sällskap den här gången.

Idag ska jag till Landskrona och signera, trevlig bokhandel, trevliga människor och
lagom lång resväg. Har varit tvungen att ställa in så många gånger på
grund av att vägarna har varit blockerade av snö. Ingen risk idag. Tror
till och med att solen försöker titta fram. Det känns faktiskt väldigt lockande att köra till Landskrona idag. Hoppas att det kommer många, många fans och hälsar på!

Julsigneringen är något alldeles speciellt. Då bor jag i min sommarstuga nästan ända fram till julafton. Stugan är inte vinterbonad, har bara kallvatten, utedusch och utedass. Spartanskt med andra ord. Det är just det som är charmen med att bo här, det är så annorlunda. Här blir det många ord skrivna, här kan jag stoppa in ett vedträd till i järnkaminen, sätta kitteln med vatten på den och få varmvatten att diska och tvätta mig.

När jag är här blir jag alltid så skrivsugen. Orden liksom bara poppar upp inom mig och de går inte att hejda. När jag sätter fingrarna till tangenterna händer något magiskt, då kommer orden alldeles av sig själv och det är bara att låta fingrarna springa över tangenterna för att läsa på skärmen vad som skrivs.

Att möta läsare och fans under signeringarna är oerhört stimulerande och inspirerande. Därför vet jag att jag kommer att vara fulladdad med ord när jag kommer tillbaka till Skrivarstugan i eftermiddag.

Förra året när jag var här var det en hemsk storm, Sven. Det blåste 42 meter i sekunden i stormbyarna och en stor björk föll över parkeringen. Som tur är kan jag känna på mig att saker ska hända, så jag hade flyttat bilen från parkeringen. Hoppas få slippa ishalka, snö och stormar den här gången. För jag har många, många signeringar kvar, det här är bara den första i raden. Här kan du se alla signeringstiderna för 2014. Kanske ses vi vid något tillfälle.

Nej, nu ska jag ta en tur med hunden, sedan ska jag sätta på “ansiktet” och ge mig iväg till Landskrona. Det är en bit att köra härifrån skånska skogarna.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim