Imorse berättade jag i ett blogginlägg att jag var på väg till Skåne för att signera, sedan satte jag mig i bilen och körde. Efter endast tio minuters resa kom jag fram till en trafikolycka, krock med lastbil och personbil. Första utryckningsfordonet hade just kommit, brandmännen tog ut filtar för att täcka de skadade. Jag vinkades förbi och mötte därefter två ambulanser, två brandbilar och en polisbil. Strax efter jag passerat olyckan pingade min GPS till och varnade för olycka på vägen jag körde. “Jag vet!” tänkte jag.

Bara några minuter senare varnade den igen för ny olycka, denna gång på E22:an. Vägen var avstängd, men i rätt riktning för mig, eftersom jag körde söderut och olyckan var i norrgående körfält.

Ytterligare någon minut senare pingade GPS:n till igen BRAND stod det och bilden visade en bil som hade vurpat. Efter en stund passerade jag den utbrända bilen, där räddningsfordon stod. Det var mycket långa köer.

Jag kände mig tung och deppig. Var detta varsel om vad som väntar på fredag när jag ska röntga Pluto, som de tror har en tumör i huvudet?

När jag kom ned till stugan var det lika “varmt” inne som ute, +4 grader. Sitter här med tjock tröja, långkalsonger och eldar för fullt i kaminen. Vinden viner utanför och ruskar om både stugan och de stora bokträden.

Är fortfarande deppig och påverkad av de båda olyckorna jag passerade. Två ambulanser till den första olyckan, det innebär två skadade. Två personer vars liv tog en annan vändning idag.

Om jag hade åkt hemifrån fem minuter tidigare, då hade kanske jag blivit inblandad i olyckan, då kunde det ha varit jag som låg i diket och väntade på en ambulans. Om…

Kramisar Kim