Att säga att jag hatar sommartid är inte helt sant, jag mer än hatar det, hittar bara inte ord för min avsky. Jag förstår inte vad den ska vara bra för.

Just när jag börjat njuta av den ljusa morgonen, att det är lättare att gå upp, trevligare att gå på promenad och njutit av fåglarnas morgonsång.

Då är det någon dåre som har bestämt att vi ska vrida fram klockan, för att det ska bli ljusare på kvällen… Men…

Förmodligen någon i södra Europa, som inte har våra härliga ljusa morgnar och kvällar.

Vi här i Sverige har inget behov av att vrida klockan hit och dit, låt den vara som den är. Resten av Europa får väl ställa in sig på att inte vi har samma tid som dem. Det fungerar alldeles utmärkt när vi reser över datumgränserna, varför skulle det inte fungera lika bra med att låta bli att vrida på klockan.

I helgen var det snålblåst och kallt och regnigt. Tog det här vackra fotot på regndroppar som ligger likt blomknoppar i bladkronorna. Då kändes det som höst.
Idag vräker snön ner. Jag tog det här foto precis när snöandet hade börjat. Nu är allt vitt, vitt, vitt. Nu känns det som vinter.
Att då kalla det för SOMMARTID är att hånskratta oss rakt upp i ansiktet. Här i Sverige är det ingen sommar i mars.

Djuren förstår inte varför de inte får mat på sin vanliga tid. Inte min kropp heller. Jag mår dåligt en hel vecka efter att klockan har flyttats fram. Det har bevisats att många fler människor får hjärtinfarkter just veckan efter att klockan har skruvats fram.

Kan någon förklara för mig varför vi fortfarande håller på med den här idiotin?

Klockan är 12.00 när solen står som högst på himlen, oavsett vad de i regeringskansliet säger. Dags att vi hoppar av det här med SOMMARtid/VINTERtid nu.

Sådär, nu har jag fått beklaga mig lite! Nå, vad tycker du om att ändra på klockan?

På min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu, kan du idag läsa en fin recension av min bok Rädda min Lillebror!

Ha en fin dag! Jag tänker sitta här och grymta missbelåtet ett tag till, minst en vecka.

Kramisar Kim