Igår kom lantbrevbäraren med två överraskningar i brevlådan. Den första var en bok. Först trodde jag att det var en recensionsbok, men när jag läste följebrevet insåg jag att det var en tröstebok: “Vi hörde om din hund och beklagar, vi vet hur svårt det är. Vi hoppas att den här boken ska kunna vara till hjälp”.

Vilken omtanke, underbara Sandra, Ulrika och Sofia på Idus förlag som tänker på mig. Tack! Jag har gråtit floder när jag läste boken, men blev också varm i hjärtat.

Det kom ännu ett paket, med en glad tupp på, så färggrann att jag log när jag såg det. Jag vände på det och upptäckte vem som var avsändaren.

Det var Hjälp en journalist, där jag är med. Genom Marie får jag kontakt med journalister och de med mig. En oväntad och mycket uppskattad påskpresent.

Maken tycker jag ska ta påskledigt, men jag jobbar på. Håller på att sammanställa skrivboken, Att hitta glädje i skrivandet. Det är ett roligt arbete. Allt material är klart, ska bara sätta ihop det i rätt ordning så att läsarna tycker det är lättförståeligt.

Du anar inte hur spännande det är att se en bok växa fram av allt material jag har samlat på mig under de två år sedan jag släppte min första skrivbok, Att skriva med glädje.

Från början var jag inte övertygad om att det skulle bli ännu en skrivbok, jag tyckte att allt var sagt i den första boken. Men när jag förra året höll den första skrivkursen på hemmaplan kände jag att det var dags för en ny skrivbok, eftersom jag hade mycket mer att förmedla om skrivandet. Jag vill fortsätta sprida skrivglädje och det hoppas jag uppnå även med den nya boken.

Jag önskar dig en underbar påsk!

Idag kan du läsa om H.C. Andersen på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu. För idag är det hans födelsedag.

Kramisar Kim