Under några dagar har jag njutit av internetfria dagar i min skrivarstuga i samband med min födelsedag. Normalt brukar jag arbeta väldigt intensivt i stugan, den här gången tog jag det bara lugnt.

Egentligen skulle jag ha varit på Ystad Saltsjöbad spa de här dagarna. Nu ägnade jag mig åt simning i Hörby Simhall istället och njöt av solen tillsammans med make och hundar.

Dessutom läste jag boken Delad Identitet av Astrid Ahlberg, andra delen i serien om Ön. Den första delen läste jag förra året när jag var på Ystad spaanläggning och jag blev fast direkt. Därför tänkte jag upprepa samma sak igen. Även om jag inte var på spa, och den här gången hade sällskap av maken, lyckades jag uppslukas av orden i Astrids nya bok.

Vädret var det lite si och så med, mest mulet, men solen tittade fram ibland, precis som hagelbyarna plötsligt slog till.

Men på min födelsedag var det kanonväder och vi åkte till Lund och insöp magnoliaträdens ljuvliga doft.

Överallt fanns det magnolior och det var en ljuvlig syn.

Trots värk i foten på grund av hälsporre, lyckades jag ta mig runt 16000 steg den dagen. Mer än normalt med andra ord. Det gav mig anledning att lägga benet i högläge och läsa extra länge när vi väl var tillbaka i stugan.

Vi såg även riddare till häst och här och var skymtade vi riddare i staden. Till slut blev vi så nyfikna att vi var tvungna att prata med dem. Det visade sig att de gjorde reklam för Riddarspel i Hässleholm som hålls 14-15 maj på Hovdala slott.

När jag såg riddarna tänkte jag på min bok Riddarsvärdet och allt roligt jag hade upplevt under researchen för den boken.

Vi hann även med ett besök i det nya shoppingcentret Emporia utanför Malmö, där jag upptäckte de här underbara pelarna i en klädbutik, pelare av böcker. Helt i min smak. Däremot hittade jag aldrig bokhandeln, tyvärr.

Trött och nöjd återvände jag till stugan och återupptog boken Delad Identitet och försvann bort i fantasin. En perfekt födelsedag!

Idag tipsar jag om en bilderbokstävling på min skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu.

Ha en fortsatt fin dag!

Kramisar Kim