Äntligen är jag tillbaka uppe på andra våningen, i min skrivarlya. Tudor är så pass mycket bättre att jag vågar lämna honom ensam på bottenvåningen. Jag har korrekturläst Att hitta glädje i skrivandet så många gånger att jag nu lämnar den vidare för korrekturläsning. Idag har jag suttit och gått igenom boken sida för sida och kontrollerat texten, kapitelhänvisningar, horungar och mycket mer. Nu tar jag itu med slutkorrigeringen av Sveriges Pompeji – Sandby borgs öde. Med andra ord är båda böckerna snart klara för att gå iväg till tryckeriet och jag kommer att hålla deadline, om inget oförutsett inträffar nu. (Så många arbetsdagar går bort när Tudor ska till veterinären varje vecka.)

Upptäckte att Jan hade glömt att lägga ut den nya böckerna på Bokrondellen, vilket gör att de inte syns hos nätbokhandlarna eller de vanliga bokhandlarna. Lika bra att jag fortsätter med det jobbet, då vet jag att det blir gjort i god tid innan boksläpp. Även om det hade varit skönt att delegera uppgiften. Men jag har vanan inne sedan många titlar tillbaka, lika bra att ta itu med det igen.

Som sagt, Tudor verkar vara bättre i benet, han piper inte av smärta och han har grymt mycket spring i benen och glömmer av att jag befinner mig i andra ändan av kopplet ibland. Han älskar att träna rallylydnad. Förra veckan var hela Rallylydnadskursen här hemma hos oss. Vi byggde bana och tränade. Tickie har fått ta Tudors plats på kursen, men efter fikapausen fick Tudor komma ut en liten stund och han blev så glad. Sedan dess vill han träna rallylydnad så fort vi går ut på tomten.
Vi passade på att ta gruppfoton, ett där Tudor är med och ett där Tickie är med.
Som du ser var det varmt och skönt när träningen började på Kristi Himmelsfärdsdag, sedan kom myggen och kylan och ytterkläderna åkte på. Problemet med att träna Tickie är att hon har sådant fokus på mig (se bilden) att hon springer rakt in i hopphindren, eftersom hon vägrar släppa mig med blicken. Jag tränar på det!

Nej, nu ska jag lägga ut alla de nya böckerna på nätet, så att du får möjlighet att förbeställa den nya skrivboken, Att hitta glädje i skrivandet, den 20:e historiska äventyrsboken om Theo och Ramona, TudorRosen – Kampen om makten och den tredje boken i serien Theo- och Ramonaäventyr, Sveriges Pompeji – Sandby borgs öde. Det är redan många som har frågat var de hittar de nya böckerna. Det var så jag insåg att de ännu inte hade hamnat på nätet…

Ha en fin dag!

Kramisar Kim