Sådärja, då har jag pratat med prästen också. Musik och psalmer är bestämda och jag har skrivit texten till det där minneshäftet man får vid begravningar. Bäst att låta prästen godkänna det, innan jag trycker upp det.

Hade egentligen tänkt att låta mig uppslukas av orden hela förmiddag och eftermiddagen för att bli klar med TudorRosen Kampen om makten, har redan varskott korrekturläsarna. Men så var jag tvungen att börja dagen med att rensa inkorgen, eftersom mejlfunktionen inte fungerade, fullt!

Därefter var det dags för hundpromenad, och när jag nästan var hemma ringde prästen. Det var bara att ringa upp honom när jag kom hem. Så var den förmiddagen borta.

I helgen håller jag skrivarkurs, något jag ser fram emot. Det är mycket att förbereda och jag går i spänd förväntan över att hålla de nya böckerna i handen Sveriges Pompeji Sandby borgs öde och Att hitta glädje i skrivandet. Speciellt den sistnämnda boken, eftersom jag ska använda den som kursmaterial på skrivarkursen.

Jag fick en fråga om jag hade skrivit någon självbiografi och på sätt och vis har jag gjort det, genom min bok Att skriva med glädje.

Min första skrivbok, Att skriva med glädje, ger inte bara mängder av tips och råd, utan som en röd tråd genom hela boken kan du läsa om mitt författarliv, hur det började fram till att jag började ge ut på eget förlag och så vidare. Hela första kapitlet är 53 sidor långt och en berättelse om hur jag fångades av orden och bestämde mig för att bli författare när jag var åtta år och skrev min första bok. Den boken har fått jättefina kommentarer och många har inspirerats att skriva efter att ha läst boken. Jag tror att många tänker “kan hon så kan jag”. Och det är precis det jag vill förmedla, både genom min första skrivbok och med min andra.

Även i den nya skrivboken kan du läsa om mitt liv i ett kapitel, en del av texten är hämtad från första skrivboken, men mycket är nytt, för det har hänt en hel del sedan den boken skrevs, dessutom delar jag med mig av fler barndomsminnen. Att hitta glädje i skrivandet är en bok jag hoppas ska väcka minst lika mycket skrivglädje som föregångaren, Att skriva med glädje. Det ska vara roligt att skriva!

Ja, du ser, jag försöker tänka bort allt jobbigt jag har bearbetat under förmiddagen och pratar om mina böcker istället. Det är lättare. De är liksom mina barn, de har legat där och puttrat inom mig i många månader, ibland år, innan de får se dagens ljus. Självklart är jag stolt över dem och hoppas att läsarna ska tycka om dem.

Ja, nu är det snart dags för en hundpromenad igen. Därefter ska jag stänga ned internet och ägna mig till 100% åt TudorRosen Kampen om makten. Det är bara de sista avslutande kapitlen som ska till innan jag glatt kan skrika “Nu är boken klar!”

Och då är den egentligen inte det, för då ska den korrekturläsas och redigeras. Samma sak? Nej, inte riktigt och om det berättar jag i min nya skrivbok 😉

Ha en fin dag!

Skrivarbloggen Kim M Kimselius är här kan du läsa ännu ett personligt inlägg “För varje bok lär jag mig något nytt!” är rubriken där idag.

Kramisar Kim