Måndagen började tidigt. Orden fyllde huvudet och jag var tvungen att skriva av mig dem. Två böcker pockade på uppmärksamhet. Den ena var Staden på andra sidan – Fjäderpennan och den andra var Mördande foto. Båda böckerna kommer ut 2016.

När mejlen började ramla in kom två mycket fina recensioner av min skrivbok Att hitta glädje i skrivandet.

Den ena recensionen var från BTJ:“Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade.” BTJ-häftet nr 20, 2015.
Lektör Henric Ahlgren

Den andre var från författarkollegan Eva Ullerud som bara hade positiva saker att säga om min skrivbok. Här är några av alla hennes fina ord: “Boken är lättläst, och lätt att
ta till sig, med korta kapitel och bra rubriker. Den är full av konkreta tips
både vad gäller själva skrivandet och att sedan skicka till förlag och, för den
som så vill, att ge ut själv. Etthundraelva matnyttiga kapitel. Att Kim själv
har en rik utgivning att hämta exempel från gör boken verkligt
pedagogisk.”

Som du förstår känns det här otroligt bra som motvikt till alla motgångar jag har haft de senaste månaderna. Det känns också lättare att åka till bouppteckningen efter pappa och börja städa ur hans hus, något jag ska göra den här veckan. Nu hoppas jag att många får ta del av skrivboken Att hitta glädje i skrivandet, och tycker lika mycket om den som de här två recensenterna, samt att Sveriges Pompeji Sandby borgs öde och TudorRosen Kampen om makten, får lika fina recensioner. Håll tummarna!

Idag berättar jag på Skrivarbloggen Kim M Kimselius är här nu, om en föreläsning jag håller i Stockholm 12 september. Öppen för allmänheten. Kanske ses vi där?

Kramisar Kim