När jag blir skrivsugen och inte egentligen har tid att sätta mig att skriva, som idag, när jag packar för att åka till pappas bouppteckning, förbereder föredraget jag ska hålla på Egenutgivardagen i Stockholm den 12 september, samt har bråkat med hemsidan ett par timmar idag. Ja, egentligen var det den som bråkade med mig och stal min skrivtid. Men i alla fall…

När tiden inte räcker till för att sätta mig ner och låta mig försvinna bort i orden, då skriver jag ett blogginlägg. Det är ju också skrivande.

Nu är det mycket planering på gång. 2016 års bokomslag ska skissas upp och skickas till illustratören Mats Minnhagen. En ungefärlig tidsplan på när böckerna ska komma ut måste läggas upp. Signeringar och föreläsningar ska bokas och förberedas. Bokmässan närmar sig med stormsteg och det är mycket att tänka på inför den, bland annat ska jag hålla ett seminarie tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.

Mitt i all planering stannar jag upp och bara är. Alldeles nyss gick jag runt i trädgården och tänkte “Jisses vad fint jag har det! Det här är Paradiset!”

När hundarna följer mig på min färd runt tomten, sitter utanför växthuset och väntar på att få några tomater och en gurka, följer med till plommonträdet och plockar åt sig så mycket de orkar, nyfiket sneglar på mig när jag skär av broccolin, drar upp rödbetor och lök i grönsakslandet, går förbi rosorna och drar in den ljuvliga doften, ser lite förvånat när jag plockar blåbär på blåbärsbuskarna, ja följer mig hela tiden runt i mitt Paradis. Då känns det så där ända in i hjärteroten underbart varmt och skönt. Jag känner mig älskad, jag älskar platsen jag bor på, jag älskar orden som ständigt pockar på uppmärksamhet och jag älskar min käre make, Jan, som alltid stöttar mig.

Imorse bestod frukosten av gurka, melon, svarta vinbär och en banan. Så ljuvligt! Våra egna meloner är inte färdiga ännu, men paprikor har vi och massor av olika kryddväxter.

Det är en fröjd att leva och skriva. Jag är lycklig som får finnas till!

Kramisar Kim

Idag kan du läsa på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu om när jag signerar de nya böckerna, Sveriges Pompeji Sandby borgs öde och Att hitta glädje i skrivandet.

PS. Undrar du om bilden till det här inlägget kan jag avslöja att det är bilden till bokomslaget till Mördande foto som släpps 2016. Det är Susanne Nilsson som är fotograf. Hon tar många underbara foton som inspirerar mig i skrivandet. Med största sannolikhet kommer fler av hennes foton att bli bokomslag. DS.