Efter allt som har hänt det sista halvåret var jag helt slut, ingen energi kvar. Då bestämde jag, och min väninna Anki, att vi skulle åka på spa över en helg. Det blev Comwell Spa i Varberg. Dit var lättast för oss båda att ta oss. Jag från Blekinge och Anki från Stockholm.
Vi hade bokat ett kompispaket, vilket innebar att vi betalade för ett dubbelrum, men fick två enkelrum. Rummet var litet, men där tillbringade jag inte så mycket tid så det gjorde ingenting. Däremot var det mycket likt det rum där jag sov över på sjukhuset efter att pappa hade dött. Kanske var det därför jag inte kunde sluta gråta när jag satt i frukostsalen och åt efter första natten i rummet. Tårarna bara strömmade. Ja, de fortsatte strömma hela dagen. Inte hela tiden. Men rätt som det var kom de, utan att jag anade att de var på väg. Jag bara grät och grät och grät. I duschen, i bastun, i poolen, under yogapasset…

Samtidigt njöt jag oändligt mycket av vistelsen. En härlig pool med 32-gradigt vatten, massor av olika aktiviteter som jag och Anki gjorde så många vi bara hann och orkade. Det blev 3-4 olika pass varje dag, samt poolhäng. Jag låg i vattnet så länge att jag nästan såg ut som en russin när jag klev upp, så skrynklig blev jag.

Anki och jag hade så mysigt tillsammans. Vi bara var och lät den andra vara utan att ställa några krav eller ha några måsten. Vi åt och sov som vi ville och möttes upp till de olika aktiviteterna.

De hade lovat ruskväder den här helgen, men vi var nöjda med vädret. Kan man vara annat när man får en sådan här ljuvlig solnedgång den första kvällen. Utsikten från vårt bord vid restaurangen. Visst kom det några regnskurar på lördagen, men vi hade paraply, dessutom var vi fullt upptagna med alla aktiviteter och tänkte inte så mycket på att det regnade.

När vi bestämde oss för att ta ett dopp i det 17-gradiga havet sken solen och det var +16 ute. Varmare i vattnet med andra ord. Även om vi inte tillbringade värst lång stund i det med hela kroppen. Däremot gick vi i strandbrynet, iklädda våra badrockar och badskor och lät vågorna skölja upp över benen. Ett minne att stoppa i minnenas ask.

Andra kvällen kände jag mig rätt mör av alla träningspassen. När jag kom hem på söndagskvällen var träningsvärken borta. Imorse körde jag ett eget pass utan några problem. Nu är jag laddad med energi, precis som tanken var när jag bokade den här spahelgen.

En sak är säker, jag kommer tillbaka till Comwell Spa i Varberg. Rekommenderar varmt spahotellet.

Idag är rubriken “Cirkeln är sluten” på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu. Blev du nyfiken? Kika in och läs inlägget så får du se vad jag talar om.

Ha det så bra!

Kramisar Kim 🙂