Den här veckan har jag haft feber sedan i måndags. Dessutom har döden kommit obehagligt nära när både Göran Hägg och Henning Mankell har dött den här veckan. Båda inte så mycket äldre än vad jag är. Män jag har träffat, om än inte kände så väl, författarkollegor om än på avstånd. Ändå känns det bittert att de har gått bort, jag sörjer trots att jag inte står dem nära. Kanske sörjer jag mest min egen dödlighet?

Tänk om jag bara har några år kvar att leva… Hur ska jag då hinna med mina 100 böcker. Kanske jag skulle sätta upp målet 50 böcker istället. Då känns det liksom uppnåeligt under min livstid.

För är det en sak som är säker, är det att vi aldrig vet när liemannen dyker upp och säger att just min tid är slut. Min syster hade säkert tänkt att hon skulle bli minst 90 år, för det pratade vi om. Hon blev bara 56, en bil avslutade hennes liv genom att göra en vänstersväng utan att se sig för och köra rakt på henne.

Min pappa hade planer för många år framåt, han tänkte skriva en ny bok bland annat. Han dog hastigt i juni.

Jag hoppas att liemannen håller sig borta från mig i många år till. Jag har ju skrivit om honom i boken Svarta Döden, och i min novellsamling Mysrys. Kanske ger det mig lite bonus och extra tid…

Idag kan du läsa en jättefin recension av Staden på andra sidan Kompassen på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu.

Nu ska jag gå och pussa på hundarna och maken som lagar middag åt mig medan jag sitter här och skriver.

Ha en fin kväll och var rädd om livet, det går inte i repris.

Kramisar Kim