Hemma i skrivarlyan

När det kliar i fingrarna efter att skriva är det helt underbart att bara släppa loss och låta orden flöda.

Skrivarstugan
Just nu befinner jag mig i skrivarstugan. Här har jag varit en vecka, jag har föreläst, varit på begravning och jag har skrivit, skrivit, skrivit och skrivit. Helt underbart.

Här ser det lite annorlunda ut mot hemma. Inte lika mycket papper överallt, mera rena ytor. Här skrivs det bara. Här råder inga tider, förutom när jag är iväg för att föreläsa eller signera. De andra dagarna går jag upp när orden lockar mig ur sängen och lägger mig när orden börjar tryta för dagen. Det innebär att jag kan skriva upp till 15 timmar, med lite pauser inlagda då och då för att sträcka på benen, pussa på Tudor, ta en runda och få något i mig.

Att uppslukas av orden på det här sättet är underbart. Jag njuter för fullt!

Jan har varit nere i ett dygn och hälsat på. Vi har varit på hans brors begravning. Jag blev jätteglad när han kom med en stor bukett rosor till mig. Men… Jag blev lika glad när han åkte, för då kunde jag låta mig uppslukas av orden igen, då kliade det i fingrarna. Samtidigt kände jag mig oändligt sorgsen, för jag vill ju att han är här. Han tänder kaminen, han fixar det som är fel och det har varit en hel del fel de senaste dagarna. Som t.ex. att dörren till utedasset inte gick upp, när jag väl kom in och slitet tills händerna värkte, brakade sitsen ihop, sedan dog lampan… “Allt dåligt kommer i tre” var det någon som sa. Men det var inte över med det, för på eftermiddagen väntade begravningen.

Nu ska jag inte skriva mer här. Jag ska fortsätta skriva på de fyra berättelser jag håller på med. Hade som ambition att jag skulle bli klar med en av böckerna när jag var här, men de andra pockar hela tiden på uppmärksamhet, vilket gör att jag pendlar mellan böckerna och skriver så tangenterna glöder.

Ha en fin dag! På Skrivarbloggen Kim M Kimselius är här nu kan du idag läsa “Spontana applåder och nya äventyr”.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim