Dag 3 av mitt sockerfria 2016. Eftersom jag tidigare har haft sockerfria år (varför började jag någonsin med socker igen?) vet jag att de tre första dagarna är svårast. Har man tagit sig igenom dem, är de tre första veckorna svårast. När de väl är över brukar det aldrig vara några problem. Då är sockret ute ur kroppen och jag känner inget behov av att äta sött längre.

Idag är alltså dag tre, den värsta dagen egentligen. Borde må toppenbra men det gör jag inte, kroppen är tung, huvudet värker och jag känner mig sjuk. Det är många som har varnat mig för att jag kommer att känna mig dålig i början. Kroppen protesterar och skriker GE MIG SOCKER! Men se det tänker jag inte göra.

Jag motionerar istället, för det har jag lärt mig att man ska göra. Så fort suget sätter in reser jag mig upp från stolen och gör någon form av aktivitet. Det kanske bara är något sådant som att pussa på Tudor, borsta honom, vattna blommorna eller ta en promenad. Det viktigaste är att jag gör något annat än sitter och längtar efter något sött.

I artikeln “Ta kommando över din hjärna” av Martin Ingvar som har skrivit boken Hjärnkoll på maten, hittar jag många bra tips och råd. Den här länken har jag fått av en av mina följare på Facebook. Det är många som kommer med uppmuntrande tips och råd och håller tummarna för mig. Stödet är starkt och det känns jättebra. Det går bara inte att sluta, jag kämpar på.

Nu ska jag ta mig igenom den här dagen, för jag vet att morgondagen kommer att bli lättare. “En dag i taget” är mitt måtto, medans mamma alltid sa “Var dag har nog av sin plåga” och jag måste medge att hon hade rätt, som vanligt.

Idag kan du läsa min recension av “Hotet mot din hjärna” på Skrivarbloggen Kim M Kimselius är här nu. Det var den boken som fick mig att fatta det definitiva beslutet om ett sockerfritt år.

Jag skriver för fullt just nu och är snart klar med Mördande foto, då ska jag kasta mig över nästa projekt. Har många ord i huvudet och fler dyker ständigt upp.

Ha en toppenfin dag!

Kramisar Kim

#sockerfritt